Prijava

Vaša prijava

330 tisuća kuna za razvoj ribarstva


Zagrebačka županija raspisala je 330 tisuća kuna vrijedan javni natječaj za dodjelu potpora za poticanje razvoja ribarstva u Zagrebačkoj županiji u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 1. kolovoza 2018. godine.

Pravo na potporu mogu ostvariti udruge ovlaštenici ribolovnog prava za ribolovno područje ili ribolovnu zonu (jezero) na području Zagrebačke županije, koje imaju sjedište na području Zagrebačke županije, organiziraju najmanje 20 članova – ribolovaca, djeluju na području intenzivnog sportskog ribolova, imaju odobrenu Ribolovno gospodarsku osnovu, potvrđen Godišnji plan od strane resornog ministarstva te su upisani u Registar udruga Republike Hrvatske.

Sredstva iz natječaja namijenjena su za tri mjere: krajobrazno uređenje jezera i vodotoka, uređenje poučnih staza sa oznakama i info pločama te nabavu ribolovnog alata. Očekuje se da će navedene mjere doprinijeti razvitku ribolovnih područja i ribolovnog turizma u Zagrebačkoj županiji, kao i povezati i udružiti ribiče, podiči razinu znanja iz područja ribarstva radi intenziviranja razvoja i povećanja konkurentnosti te općenito poboljšati uvjete za proizvodnju i poslovanje na ruralnim područjima.

Najviši ukupni godišnji iznos novčane potpore za tekuću godinu koju jedan korisnik može ostvariti iznosi do 50.000,00 kuna.

Jedan korisnik može u jednoj godini provesti jedan ili više projekata, a potpora za sve mjere iznosi 100% prihvatljivih troškova prema priloženim troškovnicima. Pritom je važno napomenuti da se na ovaj javni natječaj ne mogu prijaviti projekti koji se već financiraju temeljem javnog natječaja ili javnog poziva raspisanog od strane nekog od upravnih tijela Zagrebačke županije.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane potencijalne korisnike da svoje prijave s potrebnom natječajnom dokumentacijom dostave do 1. kolovoza 2018. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb s naznakom „Prijava za javni natječaj – RIBARSTVO – NE OTVARAJ“ ili osobno u Pisarnicu na istoj adresi na 6. katu. Tekst natječaja i prijavni obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona: 01/6009-427 radnim danom od 9 do 14 sati ili e-mailom na i.biscan@zagrebacka-zupanija.hr.


Nema mjesta u Jagodnom, ne ostavljajte pse na ulici

Branič Gorice Đuro Giulio Đekić uspješno operiran