Prijava

Vaša prijava

Modernizacija mehanizacije i voznog parka Županijskih cesta


S više od 12 milijuna kuna, Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. (ŽC) obnovit će u ovoj godini mehanizaciju i gospodarska vozila.

Najveće je to ulaganje u tvrtku od njezina osnutka, prije 20 godina. U prvoj fazi nabavljena su tri traktora s kranskim kosama, svaka duljine šest metara. Služit će za košnju trave uz državne, županijske i lokalne ceste na području triju županija - Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke.

„Godišnje kosimo oko 24 milijuna kvadratnih metara. Nakon financijsko-tehničke analize, učinjene krajem lanjske godine, zaključili smo, zajedno sa županom, da bi bilo dobro krenuti u nabavu nove mehanizacije. Ova tri traktora, ukupne vrijednosti 1,53 milijuna kuna bez PDV-a, više su nam nego dobrodošla“, kaže Jurica Krleža, direktor ŽC-a.

Ključeve novonabavljene mehanizacije vozačima je danas, u sjedištu ŽC-a u Goričici (grad Sveti Ivan Zelina) uručio župan Stjepan Kožić.

„Potrebnom mehanizacijom i novim vozilima značajno ćemo poboljšati efikasnost firme, kako bi ona tržišno mogla još bolje i kvalitetnije funkcionirati. U konačnici, smanjit će se i trošak održavanja mehanizacije, s obzirom na starost one koja se sada koristi. Također, firma će trebati manje angažirati vanjske kooperante, a to znači da će ostvarivati i veću dobit“, rekao je župan, dodavši da su Županijske cesta, od osnutka do danas, uvijek poslovale pozitivno.

„Bilo je onih koji su mi prigovarali što ovu firmu nismo privatizirali, no ona je dokaz da i trgovačka društva u vlasništvu županija mogu dobro funkcionirati ako njima upravlja dobar kadar. Dakle, nije bitno tko je vlasnik, nego tko upravlja firmom, a Županijske ceste su na svome čelu uvijek imale kvalitetne ljude“, ustvrdio je župan.

U prvih pet mjeseci ove godine, rekao je Kožić, rezultati poslovanja Županijskih cesta bolji su za više od 20 posto nego u istom lanjskom razdoblju.


Gastro vlog po Zagrebačkoj županiji