Prijava

Vaša prijava

Dodijeljena priznanja „Zlatna kuna“


Za postignute poslovne rezultate u 2017., Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb dodijelila je poduzetnicima s područja Zagreba i Zagrebačke županije priznanja „Zlatna kuna“. U konkurenciji velikih trgovačkih društva „Zlatnu kunu“ su primili Kraš (Zagreb) i Hrvatska kontrola zračne plovidbe (Velika Gorica), u konkurenciji srednjih trgovačkih društava Metal product (Zagreb) i MM Mesna industrija (Krašić), a konkurenciji malih trgovačkih društava TVC info (Zagreb) i Teh-cut (Velika Gorica). Kriteriji za dodjelu priznanja su, uz ostalo, ukupni prihod, tekuća likvidnost, financijska stabilnost, dobit po zaposlenom, broj zaposlenih, porast zapošljavanja, prosječna plaća, udio izvoza u ukupnom prihodu, prihod od prodaje u inozemstvu...

Najuspješnijim poduzetnicima s područja Zagrebačke županije priznanje „Zlatna kuna“ uručili su župan Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan i pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić.

Župan je podsjetio na bespovratne potpore kojima Županija pomaže rad poduzetnika, ove godine s 8,4 milijuna kuna, te rekao da se prije 17 godina počelo s razvojem poduzetničkih zona kao bi se Zagrebačka županija iz predgrađa grada Zagreba 'pretvorila' u mjesto poželjno za ulaganja, što se danas i ostvaruje. U poduzetničkim zonama na prostoru županije danas posluje oko 500 tvrtki s preko 6000 zaposlenih.

Predsjednik Skupštine Damir Mikuljan, čestitavši nagrađenima, poručio je da ovakva priznanja ohrabruju i vesele i da sve javne politike moraju biti fokusirane na poduzetništvo.