Prijava

Vaša prijava

Županija donirala vozila društvima Crvenoga križa u Zelini i Vrbovcu


Župan Stjepan Kožić uručio je ravnateljicama gradskih društava Crvenoga križa Svetog Ivana Zeline i Vrbovca ključeve osobnih vozila koja je Županija nabavila za lakšu provedbu projekta „Zaželi“. Vrijednost dvaju vozila je 300.000 kuna.

Projekt „Zaželi“ sufinancira se iz Europskoga socijalnog fonda i potrajat će do kraja 2020. godine. Njime je osigurana pomoć u kući za 280 starijih i nemoćnih osoba na prostoru Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Bedenice, Dubrave, Gradeca, Farkaševca, Rakovca i Preseke. Projektom je osigurao i zaposlenje 60 žena iz skupine teže zapošljivih osoba.

„Kroz mnoge programe vodimo brigu o starijim i nemoćnim osobama, indirektno, nabavom vozila, i kroz ovaj projekt. Vjerujem da će donirana vozila pomoći društvima Crvenoga križa da posao na terenu obave kvalitetnije, brže i sigurnije“, rekao je župan.

Kroz projekt „Zaželi“ starijim i nemoćnim osobama, a s ciljem da što duže ostanu u vlastitome domu, pruža se pomoć u kući, poput obavljanja osnovnih kućanskih poslova, pripremanja jednostavnih obroka, plaćanja režija, donošenja lijekova... Korisnike projekta, i opseg usluge koja im se pruža, odabrali su centri za socijalnu skrb, partneri u njegovoj provedbi.

Zaposlene žene, osim što su prošle edukaciju za njegovateljice, educirat će se i za proizvođačice, odnosno prerađivačice ljekovitog i aromatičnog bilja, čime će se povećati njihove kompetencije na tržištu rada.

Na doniranim vozilima Županiji su zahvalile Jelena Mucko, ravnateljica GD CK Vrbovca i Branka Puhelek, ravnateljica GD CK Svetog Ivana Zeline, rekavši da će vozila pomoći ne samo kod provedbe projekta „Zaželi“, nego i pružanja ostalih socijalnih usluga na terenu.