Prijava

Vaša prijava

Dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma“


Suncokretom ruralnog turizma, šestu godinu za redom, nagrađeni su najbolji programi i projekti u ruralnom turizmu za 2018. godinu.

Suncokret ruralnog turizma nacionalna je nagrada kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi.

Ni ove godine nagrada nije zaobišla programe i projekte na području Zagrebačke županije. Tako je među dobitnicima u kategoriji Turistička seljačka gospodarstva brončano priznanje dobio Turopoljski grunt Dianežević iz Velike Gorice, u kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu posebno priznanje za razvoj turističkih suvenira u ruralnom području dodijeljeno je obrtu Srčeko iz Samobora, u kategoriji Ruralno-turistički projekti posebno priznanje za inovativnost u ruralnom turizmu dodijeljeno je KUD-u Čiče iz Novo Čiče. Naravno, nagrade nisu izostale ni kad je vino u pitanju. Tako je 50. Izložba vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini dobila posebno priznanje za dugogodišnju manifestaciju prezentacije vina u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije, dok je PG Jagunić – Vinarija Jagunić iz Jastrebarskog dobitnica posebnog priznanja za promociju plešivičkoga pjenušca u kategoriji Vinski turizam.

Iskrene čestitke svim nagrađenima!