Prijava

Vaša prijava

14. savjetovanje uzgajivača goveda u RH


14. po redu savjetovanje uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj održano je 30. i 31. siječnja 2019. godine u hotelu „Jezero“ na Plitvičkim jezerima.

Savjetovanje je organiziralo Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu uz suorganizaciju Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda i Saveza udruga hrvatskih uzgajivača Holstein goveda.

Pozivu na savjetovanje odazvali su se i uzgajivači s područja Zagrebačke županije, a Emina Burek čija farma u Mostarima, selu u općini Dubrava, godišnje proizvede 1,3 milijuna litra mlijeka te oko 45.000 kilograma mesa junadi predstavila je svoju kombiniranu proizvodnju mlijeka i mesa.

U sklopu savjetovanja održan je čitav niz predavanja s naglaskom na pružanje konkretnih savjeta uzgajivačima. Predavanja su tematski pokrila sljedeća područja: zakonska legislativa, agrarna politika, selekcija i uzgoj, držanje i hranidba goveda, proizvodnja i kvaliteta stočarskih proizvoda, tržište, zdravstvena zaštita i preventiva, tehnologija proizvodnje i očuvanja stočne hrane.

U ime Zagrebačke županije savjetovanje je prisustvovao i resorni pročelnik Josip Kraljičković.