Prijava

Vaša prijava

I službeno otvorena Visoka škola Ivanić-Grad


Iako je s redovitim radom počela ujesen 2018., s početkom akademske 2018./2019. godine, u Ivanić-Gradu je danas i službeno otvorena Visoka škola Ivanić-Grad. Osnovana inicijativom Grada, pod mentorstvom Veleučilišta „Lavoslav Ružićka“ iz Vukovara, polazi je 40 studenata stručnog studija fizioterapije. 

„Zasad je to trogodišnji studij, a nakon što se 'osamostalimo' nastojat ćemo dobiti i specijalistički studij. Planiramo otvarati i druge studijske programe u polju biomedicine i zdravstva“, rekao je Mile Marinčić, privremeni dekan škole.

Današnjoj svečanosti u Ivanić-Gradu, uz ostale, prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak. Županija je pomogla kod preuređenje dijela prostora Pučkoga otvorenog učilišta u učioničke prostorije.

„Iznimno smo zadovoljni što na prostoru županije imamo ovakvu visokoškolsku ustanovu, vezanu uz specifičnost Ivanić-Grada, Specijalnu bolnicu 'Naftalan'“, rekla je zamjenica Žužak, dodavši da će proširenjem studijskih programa, i dolaskom studenata iz cijele RH u Ivanić-Grad, biti potrebe i za njihovim smještajem.

„Budući zajednički korak Županije i Grada trebao bi biti preuređenje đačkoga u studentski dom, kapaciteta 200 studenata“, rekla je zamjenica.

Gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš smatra da je pokretanjem visokoškolske djelatnosti napravljen značajan iskorak u ovome gradu.

„Rekao bih da se ovdje radi i o gospodarskom značaju, a iskoristili smo i sve potencijale 'Naftalana' kao učilišne baze. Vjerujem da je ovo početak 'dobre priče' koja će, razvojem novih studijskih programa, promijeniti sliku našega grada“, rekao je Leš.

U ime Hrvatskoga sabora i Vlade RH prisutne je pozdravio saborski zastupnik Mato Čičak, a svečanosti je prisustvovao i sisački biskup Vlado Košić.