Prijava

Vaša prijava

Velika zlatna šajba Krešimiru Belaku i OPG-u Vedrana Šinka


Krešimir Belak iz Farkaševca Samoborskog, u konkurenciji domaćih proizvođača, i OPG Vedrana Šinka iz Hrebina u općini Pušća, u konkurenciji domaćih uzgajivača svinja, dobitnici se Velike zlatne šajbe za kakvoću salama na ovogodišnjoj, 32. Samoborskoj salamijadi.

Velika zlatna šajba u konkurenciji međunarodnih proizvođača pripala je Bojanu Zagorcu iz Sevnice (Slovenija), a u posebnoj kategoriji (u kojoj proizvodi odudaraju od recepture samoborske salame) Leonardu Oslakoviću iz Samobora.

„Naši majstori postali su velemajstori. Vremenski uvjeti su bili najgori do sada, s visokim temperaturama i puno kiše, s puno vlage i nikakvom zimom, no nikada nismo imali više odličnih salama. Izvanrednih!“, komentirao je Dubravko Viduč, predsjednik Udruge „Zlatna šajba“, koja organizira Salamijadu, ponosan što je nedavno upravo inicijativom ove udruge osnovan Europski savez salamera i kobasara, sa sjedištem u Samoboru. Zasad okuplja udruge iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije.

„Svatko od nas njeguje tradiciju i proizvodnju specifičnih proizvoda svojega kraja, no, u konačnici, svi zajedno radimo na istom poslu. Osnivanjem Saveza dobili smo mogućnost da zajedničkim nastupom na međunarodnoj sceni ostvarimo brojne projekte korištenjem sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova“, rekao je Viduč.

U ime Županije najuspješnijim salamerima čestitao je pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković.

 

 

 


Samoborski proljetni sajam

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike