Prijava

Vaša prijava

Prijem u povodu blagdana sv. Florijana


Povodom obilježavanja blagdana svetog Florijana, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je izaslanstvo Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije (VZZŽ) na čelu s predsjednikom Stjepanom Ptičekom i zapovjednikom Josipom Novoselom.

Župan Kožić čestitao je blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, svim pripadnicima profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi na području Zagrebačke županije i cijele Republike Hrvatske. Uputio je podršku vodstvu Vatrogasne zajednice koja izvrsno obavlja svoj posao te je naglasio kako o vatrogascima uvijek govori s velikim ponosom jer su uvijek tu za žitelje Županije.

„Trudimo se maksimalno vas financijski podržati jer bez kvalitetne opreme vaš posao je nemoguće dobro obavljati“ – rekao je Kožić poručivši kako je Zagrebačka županija u proračunu ove godine za vatrogastvo izdvojila najveći iznos do sad 3, 9 milijuna kuna. Ovom iznosu treba dodati i sredstva koja sami DVD-ovi povlače putem natječaja.

Zapovjednik VZZŽ Josip Novosel spomenuo je kako su vatrogasci spremni za sezonu te da će i ove godine pripomoći kolegama u priobalju.

Inače, VZZŽ s 18.500 vatrogasaca i 6000 operativaca je najmnogobrojnija zajednica u RH, ali i među najuspješnijima u natjecanjima.

Novosel je spomenuo i skoru dodjelu nagrada za likovne i literarne radove učenicima osnovnih škola na temu vatrogastva, Skupštinu VZZŽ, ali i županijsku vježbu Civilne zaštite koja će se održati 8. lipnja u Zaprešiću.

Čestitkama u povodu blagdana pridružio se i predsjednik VZZŽ Stjepan Ptiček koji je rekao kako su prihodi zajednice prije 15-tak godina iznosila svega 1,2 milijuna kuna, a danas su se popela na 4,4 milijuna kuna.