Prijava

Vaša prijava

Nagrađeni najbolji učenici glazbenih i umjetničkih škola


Nagrađeni su učenici osnovnih i srednjih škola koji su na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u konkurenciji komornih sastava te na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u pojedinačnim kategorijama osvojili jedno od prva tri mjesta.

Prijem za njih, njihove mentore i roditelje, Županija je organizirala u Vršilnici, dijelu kompleksa Novih dvora Jelačićevih u Zaprešiću. Na dva spomenuta natjecanja, koja organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, učenici glazbenih i umjetničkih škola koje djeluju na prostoru Županije osvojili su pet prvih, šest drugih i četiri treća mjesta. Najbolje u državi su Nika Lučan Grgić i Tina Krmpotić, učenice Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, koje su se natjecale u umjetničkom plesu, i učenici Glazbene škole „Ferdo Livadić“ iz Samobora: Luka Zadro - brač, Ida Marušić - orgulje i trio u sastavu Vito Čretni, Sara Mapilele, Vid Pajić - udarljake. Svima nagrađenima poklon bonove uručio je župan Stjepan Kožić.

 „Osim učenika, na ovaj smo prijem pozvali i njihove roditelje. Mislim da su oni, uz angažman mentora i ravnatelja škola, izuzetno bitni u postizanju rezultata svoje djece“, rekao je župan. Podsjetio je na ulaganja Županije u obrazovanje, posebno u nabavu udžbenika, radnih bilježnica i energetsku obnovu zgrada škola. „Ulaganjem u obrazovanje trudimo se biti dobar partner našim đacima“, rekao je.

Uz učenike, poklon bonom nagrađeni su i njihovi mentori. U ime svih nagrađenih zahvalila je Zdenka Merčep, ravnateljica Glazbene škole „Ferdo Livadić“. Uvodno je prisutne pozdravio i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, a prigodni program izveli su učenici Umjetničke škole Franje Lučića i Glazbene škole „Ferdo Livadić“.

Najuspješnije na državnim natjecanjima, Županija ove godine nagrađuje na tri zasebna prijema. Nakon prijema u Zaprešiću za učenike koji su vrhunske rezultate postigli na natjecanjima u umjetničkom izričaju, u četvrtak - 6. lipnja u Samoboru će biti nagrađeni najbolji s predmetnih i strukovnih natjecanja, a u ponedjeljak - 10. lipnja u Gradecu najbolji na sportskim natjecanjima.