Prijava

Vaša prijava

Djeca iz Zagrebačke županije ići će na praznike kad i djeca iz Zagreba


Zagrebačka županija prilagodit će se Gradu Zagrebu i odabrati prvi od četiri ponuđena modela provedbe zimskih i proljetnih školskih praznika u školskoj godini 2019./2020.

Tako će učenici s područja Zagrebačke županije biti na praznicima isto kao i djeca koja školu pohađaju u Gradu Zagrebu i to od 23. prosinca do 13. siječnja 2020. godine (nastava počinje 13. siječnja) te od 14. do 17. travnja 2020. godine (nastava počinje 20. travnja).

„Zagrebačku županiju i Grad Zagreb dijeli formalna administrativna granica ali nas povezuju djeca, roditelji i nastavnici koji moraju biti zadovoljni. Stoga će se Zagrebačka županija prilagoditi odluci Zagreba i također izabrati prvi ponuđeni model kako bi sva djeca na ovom području išla na praznike u isto vrijeme“ – izjavila je Mirela Katalenac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije.

Podsjetimo, Zagrebačka županija se krajem svibnja, a u dogovoru s ravnateljima, gradovima i općinama te uz prethodne konzultacije s Gradom Zagrebom, Krapinsko zagorskom i Sisačko moslavačkom županijom odlučila za model 4. koji podrazumijeva više kraćih odmora.

„Imajući na umu roditelje i važnosti da se šire područje odluči za isti model, razgovarali smo s predstavnicima Zagreba i okolnih županija i vjerovali da imamo dogovor. Zagreb se odlučio za drugi model, a mi se moramo i želimo prilagoditi jer djeca i roditelji moraju biti zadovoljni naglasila je Katalenac“ objasnivši kako na podruju Zagrebačke županije postoje učenici iz istih obitelji od kojih jedno dijete školu pohađa na području Županije, a druga na području Zagreba.

„Slična je situacija na svim rubnim dijelovima županije stoga je izrazito bitno postići dogovor ne samo na razini pojedine regionalne samouprave već i šire“ – smatra Katalenac.

.