Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan Ivanić-Grada


Na dan kada je 1871. dobio status grada - 8. lipnja, Ivanić-Grad slavi svoj dan. Ovogodišnji je obilježen nizom manifestacija, uz ostalo i svečanom sjednicom Gradskoga vijeća.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš rekao je tom prigodom da se Ivanić-Grad priprema za nove mogućnosti gospodarskog razvoja, prije svega iskorištavanjem geotermalne energije i uvođenjem novih tehnologija.

- Ukupni prihodi gospodarstva grada iznose 1,28 milijardi kuna, broj nezaposlenih smanjen je u zadnje dvije godine za 25 posto, nova gospodarska zona gotovo je u potpunosti rasprodana, gradnjom poduzetničkog inkubatora pomažemo razvoj malih i srednjih poduzeća... Jednom riječju trendovi gospodarskoga razvoja grada su pozitivni - ustvrdio je Leš. Rekao je da je Ivanić-Grad grad bogate povijesti, kulture, poduzetništva, turizma i sporta, grad koji danas razvija visoko školstvo, grad jedinstvene lječilišne destinacije na karti Europe - „Naftalana“, grad u kojemu je izbušena prva naftna bušotina u jugoistočnoj Europi...

Tijekom sjednice potpisan je ugovor između Ministarstva državne imovine i tvrtke Ivanićplast (odnedavno u vlasništvu američke grupacije Bemis Manufacturing Company) o kupoprodaji državnoga zemljišta za gradnju nove tvornice u koju će se, uz povećanje kapaciteta, preseliti proizvodnja wc sjedalica iz centra Ivanić-Grada.

Ugovor su potpisali ministar Goran Marić i prokurist tvrtke Ivanićplast Vitomir Klasić.

- Izuzetno sam zadovoljan što je Ivanićplast postao dio velike korporacije Bemis, koja je najveći proizvođač wc sjedala u svijetu s godišnjom proizvodnjom od 23 milijuna sjedala - rekao je Klasić. Potpisanim ugovorom Ivanićplast  od države kupuje 43.500 četvornih metara zemljišta.

- Potpisivanje ugovora dobar je znak za hrvatske okolnosti. Dobivamo partnera koji će ulagati u proizvodnju, novu tehnologiju i nova radna mjesta - rekao je ministar Marić. Greg O'Connor iz američkoga veleposlanstva u RH rekao je da vjeruje da će ovo biti još jedna uspješna priča u bilateralnim odnosima Hrvatske i Sjedinjenih američkih država.

U ime Županije svečanoj sjednici prisustvovali su zamjenica župana Nadica Žužak i predsjednik Skupštine Damir Mikuljan.

- Kao i u ostalim dijelovima županije, i u Ivanić-Gradu sufinanciramo određene projekte. Sufinancirali smo gradnju sportske dvorane u Posavskim Bregima, a u pripremi su projekti energetske obnove škola. Tu su i drugi natječaji iz područja komunalne infrastrukture, turizma, ruralnoga razvoja... na koje stižu projekti iz Ivanić-Grada i koji će, u skladu s kriterijima javnih poziva, biti sufinancirani - izjavila je zamjenica Žužak, dok je predsjednik Mikuljan rekao da u Ivanić-Gradu, jasno i neupitno, vidi odgovornost lokalne vlasti za stvarne, javne politike usmjerene prema potrebama stanovništva.

Na sjednici su dodijeljena i javna priznanja grada. Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena heroju Domovinskoga rata Rudolfu Perešinu.


Svjetski dan bicikla