Prijava

Vaša prijava

Održani sportski susreti Zajednice udruga umirovljenika


Tradicionalne sportske susrete svojih članova, ove godine u Velikoj Gorici, organizirala je Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUUZŽ). Sudjelovalo je oko 1550 umirovljenika, od kojih se njih 1050, u sedam sportskih disciplina, i natjecalo.

„Tako veliki broj umirovljenika na sportskim susretima ne može okupiti ni jedna druga zajednica. Naravno, da nema Županije, koja nas u tome financijski podržava, ni mi ne bismo mogli ovo organizirati. Zna Županija da smo svojim dosadašnjim radom zaslužili ovakvu podršku“, komentirao je Josip Jakopač, predsjednik ZUUZŽ-a. U ime Županije susrete je otvorila zamjenica župana Nadica Žužak.

„Umirovljenicima i ovom prigodom dajemo podršku. Financijski, a ne deklarativno, podržavamo njihove projekte. Iz proračuna za potrebe udruga umirovljenika godišnje izdvajamo milijun kuna“, izjavila je zamjenica Žužak, dodavši da veliki broj okupljenih dokazuje da su ljudi treće životne dobi i dalje aktivni, natječu se i druže. 

„Dok ima zdravlja i zajedništva, čemu danas svjedočimo, u drugi plan padaju teškoće zbog niskih mirovina...“, dodala je zamjenica.

Uvodno su sudionike susreta pozdravili gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić i predsjednica Udruge umirovljenika Velike Gorice Vera Šebrek, a kratko se prisutnima obratila i Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.