Prijava

Vaša prijava

Završen radni posjet Subotici


Proteklog vikenda dužnosnici iz 18 hrvatskih županija boravili su u radnom posjetu Vojvodini na poziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, gdje su obišli Suboticu i Novi Sad.

Predstavnice Zagrebačke županije u sklopu radnog posjeta bile su zamjenica župana Nadica Žužak i pročelnica UO za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirela Katalenac.

Hrvatska delegacija susrela se s predsjednicom Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasnom Vojnić, predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnikom u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislavom Žigmanovim te predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem.

Raspravljalo se o položaju Hrvata u Vojvodini kroz kulturne manifestacije, obrazovanje, očuvanje hrvatskog identiteta u Srbiji, o nastavku i unapređenju buduće suradnje Hrvatske zajednice županija i Hrvatskog nacionalnog vijeća na obostrano zadovoljstvo te uključenosti Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske u prekogranične programe suradnje.

Osim s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća, delegacija se susrela i s predstavnicima drugih hrvatskih institucija te gospodarstvenicima. Promoviran je bogat kulturno-umjetnički program, a održan je i festival voća u Tavankutu koji je otvorila zamjenica župana Nadica Žužak.

„Posjet Vojvodini zaokružen je lijepom pričom. Posjetili smo festival kako bismo dali podršku vrijednim poljoprivrednicima i voćarima iz ovog kraja koji predstavljaju svoje proizvode, tradiciju i bogatstvo tog podneblja. Zagrebačka županija unatrag nekoliko godina podupire ovu manifestaciju i ona je nastavak uspješne suradnje na projektima koje provodimo s OŠ u Tavankutu“,  istaknula je zamjenica Žužak.


Dobro došli na VVG!

Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner