Prijava

Vaša prijava

Održan Tovarnički jesenski festival


Proteklog vikenda održan je 14. Tovarnički jesenski festival koji je okupio veliki broj izlagača poljoprivrednih i tradicijskih proizvoda, a u sklopu svega organizirana su razna natjecanja poput onog za najbolje skuhani pekmez i najbolje skuhani zeleni grah.

Posebna atrakcija festivala bilo je natjecanje za najdužu i najtežu bundevu. Ovogodišnja najteža bundeva imala je 580 kilograma, a uzgojio ju je Ivica Ribarić iz Kozarca. Oboren je i svjetski rekord za najdužu bundevu, onu Gorana Lazića iz Kikinde koja je dugačka 395 centimetara.

Na festivalu u ime Zagrebačke županije prisustvovao je pročelnik UO za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković.

„Natjecanje za najtežu i najdužu bundevu bilo je posebno zanimljivo. Proizvođači iz godine u godinu marljivo uzgajaju bundeve i pokazali su nam da one nisu samo za jelo već i za obaranje rekorda. Za njihov uzgoj potrebno je puno truda i vremena i čestitam im na tome“, istaknuo je pročelnik Kraljičković, najavivši kako će najteža bundeva biti izložena na Danima hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba, sredinom listopada na Trgu bana Josipa Jelačića.