Prijava

Vaša prijava

"Zaželi u Jastrebarskom"


Više od stotinu žena, iz skupine teže zapošljivih i preko 500 osoba starije životne dobi uključeno je na području Zagrebačke županije u nacionalni program "Zaželi", koji provode gradska društva Crvenoga križa.

Jedno od njih je Gradsko društvo Crvenoga križa Jastrebarsko, koje je iz Europskoga socijalnog fonda za projekt "Zaželi u Jastrebarskom" dobilo bespovratnih 3,26 milijuna kuna. Projektom je zaposleno 15 žena, dosad nezaposlenih, koje brinu o 64 starije, invalidne, nemoćne i bolesne osobe. Usluga 'pomoć u kući', koju pružaju korisnicima projekta, obuhvaća organizaciju prehrane, kućanske poslove, uređenje okućnice, pomoć u održavanju osobne higijene i socijalni kontakt. Projektom su obuhvaćene osobe s područja Jastrebarskoga i općine Krašić, a za njegovu provedbu Zagrebačka županija je Gradskom društvu Crvenoga križa Jastrebarsko, donirala osobno vozilo.

- Donirali smo ukupno šest vozila, za šest društava Crvenoga križa uključenih u program "Zaželi" (Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina i Vrbovec). Ovaj program spaja teže zapošljive osobe s onima kojima je pomoć potrebna. Istovremeno, omogućava starijim sugrađanima da kvalitetnije žive – rekla je na današnjoj početnoj konferenciji projekta "Zaželi u Jastrebarskom", zamjenica župana Nadica Žužak.

Gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel rekao je da projekt, spajanjem potrebitih i teže zapošljivih, rješava i egzistencijalne prilike 15 žena.

Projekt "Zaželi u Jastrebarskom" provodi se tijekom 30 mjeseci, do kolovoza 2021. godine.