Prijava

Vaša prijava

Nedjeljni turopoljski ručak


Punoljetan je! Na svoj 18. rođendan okupio je brojne udruge, izlagače, ugostitelje, Goričane, posjetitelje... Bilo im je, uistinu, u slast! Od turopoljske (vatrogasne!) kotlovine i turopoljskog pajceka, do ribica i plodova mora s Korčule i Lastova. I „jela naših baka“. I naposlijetku, goričke baklave! Sve to, i još više onoga što pobrojano nije, moglo se kušati na Nedjeljnom turopoljskom ručku, u središtu Gorice, u sklopu 18. Gastro Turopolja.

„Naši su restorani dobro poznati i posjećeni tijekom cijele godine. Današnji dan priča je nedjeljnoga ručka, priča druženja i lijepe atmosfere. Želimo pokazati da u Turopolju ima puno kvalitetne ugostiteljske ponude i da se, zapravo, svaki dan može doći u Veliku Goricu na ukusan ručak. I druženje!“, ispričala je Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, koja uz goričko Udruženje obrtnika organizira ovu manifestaciju, kojoj je Zagrebačka županija, tradicionalno, pokrovitelj.

„Gastro sa svojom punoljetnošću dobiva veliki značaj u turističkoj ponudi županije. Jedan je od zamašnjaka turizma Velike Gorice i pridonosi razvoju Zagrebačke županije kao turističke destinacije“, komentirala je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.