Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan grada Zaprešića


„Gdje smo danas u odnosu na jučer? Jesmo li napredovali? Kamo stremimo sutra?“, pitanja su koja je na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, u prigodi dana Zaprešića, postavio gradonačelnik Željko Turk i odmah na njih dao i odgovor.

„Nalazimo se u povijesnom trenutku kada govorimo o kapitalnim investicijama za naš grad - od južne obilaznice, modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge do potpisanog ugovora za gradnju kanalizacije. Radi se o projektima komunalne infrastrukture od oko 800 milijuna kuna. Ne govorim ovo da bih se hvalio, nego poslao poruku da se gradnjom komunalne infrastrukture stvaraju uvjeti za razvoj“, rekao je Turk. Naglasio je da je Zaprešić iz maloga mjesta prije dvadesetak godina narastao u grad koji može biti primjer kako se cijeni poduzetništvo.

„Ponosan sam da zajedništvom stvaramo budućnost“, rekao je, dodavši da je Zaprešić po godinama života stanovništva jedan od najmlađih gradova u RH, koji izuzetno ulaže u obrazovanje.

„Ovih dana započinjemo s novim projektom vrijednim 22 milijuna kuna - gradnjom trodjelne sportske dvorane uz OŠ Antuna Augustinčića“, rekao je. Govorio je i o drugim izazovima koji stoje pred Gradom.

„Jedan od njih je gradnja hidrocentrale na Savi. S projektom smo otišli podosta daleko. Tu su i Novi dvori, sinonim našega grada. Projekt vrijedan 200 milijuna kuna je spreman i čeka EU fondove“, rekao je Turk, dodavši da je ponosan i na zajedništvo Zaprešića i okolnih općina.

„Zajedno stvaramo bolji život za sve nas“, istaknuo je. Na kraju je rekao da je Zaprešić grad sve veće kvalitete življenja i sve većeg društvenog standarda, grad u kojemu je ove godine u školu upisano više prvašića nego lani, grad u kojemu svako dijete zaposlenih roditelja ima mjesto u vrtiću, grad koji ima budućnost...

U ime Županije svečanoj sjednici su prisustvovali župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan. U obraćanju prisutnima župan je posebno naglasio projekte vodno-komunalne infrastrukture, vrijednosti preko 2,5 milijarde kuna, za čiju su provedbu osigurana europska sredstva.

„Bez europskih sredstava ne bi bilo vodovoda u istočnom dijelu Zagrebačke županije, ni niz drugih projekata koje realiziramo u suradnji s općinama i gradovima. Samo zajedništvom, sinergijom i međusobnim uvažavanjem možemo stvoriti da u gradovima i općinama bude još više novih projekata i investicija kojih, na sreću, u Zagrebačkoj županiji ne manjka“, rekao je župan.

Prisutnima su se obratili i izaslanik Predsjednice RH Ivan Bota, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, i sam stanovnik Zaprešića, Davor Božinović.

„Uspjeh svake nacionalne politike najbolje se vidi kroz podizanje kvalitete života u lokalnim sredinama. Zaprešić je primjer grada koji napreduje iz godine u godinu“, poručio je Božinović, dok je Reiner rekao da odlično upravljanje resursima, briga za održivi razvoj, brojni ostvareni i započeti projekti... dokazuju da vodstvo Zaprešića ima jasnu viziju: ugodan život stanovnika, dostupnost javnih servisa, otvaranje novih radnih mjesta i, što je najvažnije, stvaranje preduvjeta za siguran život mladih obitelji.

Za doprinos kojega su dali u promociji i razvoju grada zaslužnima su uručene plakete, zahvalnice, povelje i godišnje nagrade.

Godišnje nagrade su primili kuglačica Mirna Bosak i Kuglački klub Zaprešić, dok je nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena Dragutinu Grgasu Belom.


Živjeli! Svratite na Craft festival