Prijava

Vaša prijava

Županu uručena povelja počasnoga člana DVD-a Petrovina


Za poseban doprinos razvoju vatrogastva i zaštiti od požara, DVD Petrovina (grad Jastrebarsko) proglasilo je župana Stjepana Kožića svojim počasnim članom. Povelju o proglašenju počasnim članom županu je danas uručio predsjednik društva Ivan Samarin.

„U proteklih 20 godina ni jedan projekt našega društva nije bio odbijen od strane Županije. Svjesni smo da su potrebe velike, no uvijek smo naišli na vaše razumijevanje i na tome vam želimo zahvaliti“, rekao je Samarin. 

Prije desetak dana Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrovina proslavilo je 125. obljetnicu osnutka i neprekidna rada. Tom prigodom svečano je otvorena energetski obnovljena zgrada društva, u čije je uređenje Županija uložila 200.000 kuna.

„Znamo koliko se trudite, ponekad riskirate i vlastiti život da biste spasili druge. Zato, i kada je bila kriza, i kada je gospodarstvo 'išlo dolje', vatrogasce nismo zakidali. To govori koliko vas poštujemo i koliko cijenimo vaš rad“, rekao je župan. Vatrogascima Petrovina poželio je da njihovo društvo i dalje ima 'uzlaznu liniju', da imaju više edukacija i natjecanja, a manje intervencija.


Smotra Sveučilišta 2019.