Prijava

Vaša prijava

Sjednica Projektnog tima za razvoj palijativne skrbi


Mobilni palijativni timovi Doma zdravlja Zagrebačke županije, raspoređeni u tri ispostave - u Velikoj Gorici, Samoboru i Ivanić-Gradu, bili su u prvih devet mjeseci ove godine u gotovo 2200 kućnih posjeta i brinuli o 435 palijativna pacijenata. Ovi timovi pružaju pomoć i podršku osobama koje boluju od neizlječivih bolesti, kao i obiteljima koje ih njeguju.

O radu palijativnih timova u prvih devet mjeseci ove godine govorilo se na današnjoj sjednici Projektnog tima za razvoj palijativne skrbi na području Zagrebačke županije. Rečeno je tom prigodom da postoji rastuća potreba za ovakvim vidom skrbi.

„Posao palijativnog tima je izuzetno zahtjevan i psihološki opterećujući. Nije se lako svakodnevno nositi s tegobama osoba koje su na kraju svoga životnog puta“, poručio je Miro Benčić, predsjednik županijskoga Projektnog tima za razvoj palijativne skrbi. Palijativni bolesnici najčešće boluju od malignih bolesti.

Za potrebe palijativnih timova, sredstvima Zagrebačke županije nabavljen je ove godine mobilni ultrazvučni aparat. Kako bi se liječnici i medicinske sestre potpuno osposobili za rad s ovim aparatom, predloženo je da Dom zdravlja za njih, u što skorije vrijeme, organizira dodatnu edukaciju.