Prijava

Vaša prijava

Izvještajna sjednica Skupštine Zajednice udruga umirovljenika


Redovnu godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine održala je Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Okuplja 28 umirovljeničkih udruga s oko 22.000 članova.

„Svaku godinu obnavljamo program kojega godinama provodimo. Organiziramo dvodnevni sportski i susret pjevačkih zborova, koji tijekom dva dana okupi preko 2000 članova i gostiju. Obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba - 1. listopada, imamo edukacije o zdravlju umirovljenika... Naše su udruge samostalne u svojem radu, svaka radi onako kako misli da je za njezine članove najbolje“, ispričao je Josip Jakopač, predsjednik Zajednice. Posebno je zahvalio Županiji i osobno županu na potpori koju pružaju umirovljenicima.

„Imamo vrlo dobru suradnju, Županija nas prati, pomaže nam. Bez financijske pomoći Županije ne bismo mogli funkcionirati“, rekao je Jakopač. Najvećim problemom umirovljenika istaknuo je niske mirovine.

„Imamo članove koji primaju donekle solidnu mirovinu, ali imamo i one koji primaju poljoprivrednu mirovinu od svega 500 kuna mjesečno. S time se zaista ne može živjeti i mora im se pomoći“, rekao je Jakopač.

U ime župana, članove Skupštine pozdravila je pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak. Pozvala je umirovljenike na zajedništvo.

„Primjer ste kako treba raditi, kako se treba družiti, kako dati doprinos društvu u kojemu živite, bez obzira što ste u mirovini. Županija s vama ima dobru suradnju, vjerujem da će se ona nastaviti i u godinama pred nama“, rekla je pročelnica, naglasivši da je proračunom Županije za 2020. za programe Zajednice udruga umirovljenika predviđen iznos od 1,1 milijun kuna.