Prijava

Vaša prijava

Turska delegacija u Rugvici i Zaprešiću


U sklopu projekta 'Town Twinning Between Turkey and the EU', turska delegacija s 27 predstavnika  gradova i općina boravila je na području Zagrebačke županije kako bi se upoznala s primjerima dobre prakse provedbe projekata sufinanciranih sredstvima EU, posebice u razvoju komunalne infrastrukture i zaštite okoliša.

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije, ujedno i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak primio je delegaciju te ih upoznao s projektima Rugvice, jedne od najuspješnijih općina u Hrvatskoj. Zajedno su obišli novoizgrađeno reciklažno dvorište te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, a za obje investicije povučena su EU sredstva.

„Naša općina, iako je mala, uistinu je uspješna u povlačenju europskih sredstava u što su se imali priliku uvjeriti naši dragi gosti iz Turske. Pokazali su velik interes za naše realizirane projekte, a najveći tek dolaze poput vrtića i poslovne zone“ - izjavio je Čičak izrazivši zadovoljstvo što su svoja iskustva razmijenili s turskim kolegama.

U Zaprešiću je delegacija obišla Komunalno poduzeće, preuređenu Vršilnicu Novih dvora Jelačićevih te su upoznati s gradskim projektima financiranim sredstvima EU.

 

Foto: www.01portal.hr