Prijava

Vaša prijava

Srednjoškolci – prijavite svoj projekt za Ideju godine!


U organizaciji portala srednja.hr osmu godinu za redom provodi se jedno sasvim drugačije poslovno natjecanje. Riječ je o Ideji godine – srednjoškolskom natjecanju u kojem natjecatelji moraju napisati svoju poslovnu ideju i pri tome pokazati svoje poduzetničke vještine uz primjenu novih tehnologija – umjetne inteligencije, digitalno proširene stvarnosti, robota, blockchaina, virtualne stvarnosti…

Prijaviti se mogu učenici samostalno ili u timovima do tri člana, a svaki tim može imati jednog profesora mentora. Prijavljeni timovi ne moraju biti polaznici istih škola, niti im profesor mentor mora predavati.

Natjecatelji koji prijave svoje ideje do četvrtka, 12. ožujka 2020. godine imaju priliku za popravak rada i recenziju, dok se finalni projekti zaprimaju do četvrtka, 26. ožujka 2020. godine.

Veliko finale natjecanja održat će se u četvrtak, 2. travnja 2020. godine u Zagrebu, a rezervirano je za deset najboljih pristiglih projekata za koje će timovi prezentirati pred članovima stručnog žirija.

Pobjednik natjecanja moći će besplatno koristiti poduzetnički inkubator Zagrebačkog inovacijskog centra za daljnji razvoj svoje ideje uz pomoć mentora u tehnološkom parku. Također, timovi koji se plasiraju na prva tri mjesta nagradit bit će nagrađeni studijskim putovanjem u Bruxelles i posjetom Europskoj komisiji.

Obrazac i upute za ispunjavanje poslovnog plana, kao i više informacije o natjecanju i postupku prijave zainteresirani učenici i njihovi mentori mogu pronaći ovdje.