Prijava

Vaša prijava

Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini


Dograđuje se OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini. Škola će dobiti četiri nove učionice, a proširit će se i prostor knjižnice. U školi se već odvija nastava u jednoj smjeni, no tek njezinom dogradnjom bit će ispunjeni svi pedagoški standardi za jednosmjensku nastavu, a osigurat će se i primjereni uvjeti za produženi boravak.

Školu je danas, zajedno s načelnikom Pisarovine Tomom Kovačićem, obišao župan Stjepan Kožić.

„I ovo je primjer ulaganja Županije u školstvo. U proračunu za ovu i iduću godinu osigurali smo 140 milijuna kuna za kapitalna ulaganja. Sagradit ćemo, dograditi i rekonstruirati 13 novih objekata. To je i izuzetan gospodarski pothvat, jer svako novo radno mjesto, svaki novi posao u današnje je vrijeme iznimno bitan i dobrodošao“, rekao je župan, podsjetivši i na ulaganja Županije u energetsku obnovu školskih objekata. Trenutno se obnavljaju četiri škole, a ukupna vrijednost radova iznosi 62,2 milijuna kuna. Od toga je 27 milijuna kuna bespovratno dobiveno iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

U dogradnju OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini Županija ulaže 3,1 milijun kuna.

Osnovnu školu Vladimira Nazora polazi 287 učenika, u matičnoj školi i u dvije područne - u Donjoj Kupčini i Bratini.

„Prema pedagoškom standardu gotovo smo idealna škola, s ukupno 20 razrednih odjela, od čega ih je 15 u matičnoj školi. Zgrada matične škole dograđivana je više puta, no ona i dalje vapi za prostorom. Suvremeni način života nameće i potrebu zbrinjavanja učenika mlađe dobi u vrijeme dok su njihovi roditelji na poslu. A ta je zadaća pala na školu, kroz organizaciju produženog boravka. A da bi to mogli organizirati treba nam dodatni prostor koji ćemo dobiti ovom dogradnjom“, rekla je ravnateljica škole Branka Smolković Cerovski.

Načelnik Pisarovine Tomo Kovačić zahvalio je Županiji na prepoznavanju potrebe dogradnje škole.

„Budućnost našega kraja ovisi o razvoju gospodarske zone, u kojoj se povećava broj pogona i djelatnika. Čak 62 poduzetnika su kupila zemljište i planiraju graditi pogone u gospodarskoj zoni Pisarovine. Onima koji dolaze živjeti u našu općinu moramo osigurati uvjete za kvalitetno školovanje“, rekao je Kovačić.