Prijava

Vaša prijava

Gradsko društvo Crvenoga križa Velike Gorice u novim prostorima


Otvorene su nove prostorije Gradskog društva Crvenoga križa Velike Gorice.

„Od sada će nam biti jednostavnije raditi, jer sve možemo organizirati na jednome mjestu“, rekla je Renata Deak, ravnateljica Društva.

Novi, moderno uređen prostor ima površinu od 300 četvornih metara. Osigurao ga je Grad, koji je sredstva uložio i u njegovo uređenje. Zajedno su ga otvorili gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. U ime Županije svečanosti je prisustvovala pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak, a prisutan je bio i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak. Pročelnica je ravnateljima goričkih škola i dječjih vrtića uručila torbice prve pomoći Crvenoga križa. Rekla je da će novootvoreni prostor doprinijeti boljem i kvalitetnijem radu ove humanitarne udruge na korist građana Velike Gorice i osoba u potrebi.

Gradsko društvo Crvenoga križa Velike Gorice provodi brojne aktivnosti, poput dobrovoljnog darivanja krvi, pomoći i njege u kući za starije osobe, tečajeva prve pomoći, prijevoza osoba s invaliditetom, ima pučku kuhinju i savjetovalište za prevenciju ovisnosti te interventni tim za slučaj katastrofa, koji okuplja pedesetak volontera.