Prijava

Vaša prijava

Nakon potpora za COVID-19, Zagrebačka županija bespovratno daje do 100.000 kuna za razvoj poduzetništva


Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i uslužnim djelatnostima s ciljem jačanja konkurentnosti. Natječaj je otvoren do 30.rujna 2020.

Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti. Važno je napomenuti kako se  potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa.

Ukupan iznos koji će Zagrebačka županija osigurati za ovaj natječaj bit će do 8,5 milijuna kuna. Točan iznos će se definirati nakon što se svim prijaviteljima, koji su zadovoljili uvjete iz prethodnog natječaja vezanog uz potpore poduzetnicima pogođenim pandemijom COVID-19, dodjele sredstva te analize punjenja Proračuna.

Podsjećamo kako je Županija provela natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima čiji je rad bio obustavljen zbog pandemije Covid-19, a za što je osigurala 13 milijuna kuna.

„Nakon obrade pristiglih prijava procjenjujemo da ćemo utrošiti oko 4,5 milijuna kuna bespovratnih potpora poduzetnicima s osnove ovog natječaja. Sav novac koji ne bude utrošen za COVID-19 potpore, bespovratno će se dodjeljivati za razvoj poduzetništva i jačanje konkurentnosti u proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima“ - izjavio je Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove EU. Podsjetio je i kako je u odnosu na plan Proračuna s početka godine ukupan iznos za bespovratne potpore poduzetnicima povećan za 85,71%.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr, ili na broju telefona 01/6009-457.

Prijave se dostavljaju na tri načina:

1. elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo i fondove EU, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb)

2. preporučenom poštom na gore spomenutu adresu

3. osobno na istu adresu u Pisarnicu koja se nalazi u prizemlju.