Prijava

Vaša prijava

Općina Križ proslavila svoj dan


U poduzetničkoj zoni u Križu realizirat će se investicija vrijedna 75 milijuna eura. Lidl će graditi logističko-distributivni centar. S ponosom je to, na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća, u prigodi Dana ove općine, rekao općinski načelnik Marko Magdić.

 „Bili smo u konkurenciji s nekoliko velikih gradova u Hrvatskoj i Sloveniji i nakon godinu dana pregovora, s olakšicama i benefitima koje smo ponudili, uspjeli smo ovu investiciju dovesti u našu poduzetničku zonu. Ispregovarani komunalni doprinos iznosi 18,5 milijuna kuna, a nakon isteka pogodnosti od tri godine u općinski bi se proračun od komunalne naknade trebalo slijevati oko milijun kuna godišnje. Ponosan sam na ovu investiciju, ona nam je dobra ulaznica za nove investitore“, rekao je Magdić. Rekao je i da se, unatoč korona krizi, u općini radilo punim kapacitetom. „Ulagali smo u komunalnu infrastrukturu, u uređenje društvenih i vatrogasnih domova, u asfaltiranje cesta“, sažeo je načelnik, dodavši da Općina „lovi i korak s vremenom“, pa su tako na više lokacija postavljene Wi-Fi pristupne točke.

 Trenutno najveća investicija u ovoj općini je gradnja dječjeg vrtića, vrijedna oko 12 milijuna kuna. Radovi bi trebali završiti u prvoj polovici 2021. godine. Magdić je u svome govoru zahvalio Stožeru civilne zaštite i dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su u okolnostima pandemije COVID-19, naglasio je, odgovorili izazovima koji su pred njih stavljeni. „I Općina je poduzela određene mjere kako bi oslobodila poduzetnike određenih obveza i time olakšala njihovo poslovanje“, rekao je načelnik.

U ime predsjednika Vlade RH prisutnima se obratio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, a u ime Zagrebačke županije i predsjednika Hrvatskoga sabora njegov izaslanik i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

 „Proračun Županije 'slagali' smo tako da vodimo računa o svim našim krajevima. Za općine i gradove smo osigurali 27 milijuna kuna kako bi zajednički mogli realizirati njihove projekte. To ćemo nastaviti raditi i idućih godina“, rekao je Čičak, dodavši da posebno veseli što Križ ulaže u mlade.

Na sjednici su, tradicionalno, uručena i općinska priznanja. Priznanje "14. rujan" dodijeljeno je Obiteljskom radiju Ivanić, dok su zahvalnice općinskog načelnika uručene Mariju Mataniću, Blaženki Hodak, Miri Žuteković i Stožeru civilne zaštite Općine Križ.