Prijava

Vaša prijava

Gradi se parkiralište uz OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom


S preko 2,1 milijun kuna Županija financira gradnju parkirališta uz OŠ Ljube Babića u Jastrebarskom. Na parkiralištu će biti šezdesetak parkirnih mjesta za osobne automobile i pet parkirnih mjesta za autobuse, a bit će sagrađena i 18 metara duga nadstrešnica. Gradilište su danas, u pratnji ravnateljice škole Sanje Sertić, obišli župan Stjepan Kožić i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak.

Ravnateljica Sertić je rekla da će parkiralište donijeti sigurnost, prije svega učenicima, a smanjit će i učestale gužve na školskome dvorištu i oko škole u vrijeme početka i završetka nastave.

„Ovo je još jedan veliki projekt za našu školu koji financira Zagrebačka županija. Zgrada škole stara je gotovo 50 godina, no kada uđete u njezine prostore to se ne osjeti, jer po svojoj uređenosti i informatičkoj opremljenosti škola smo za 21. stoljeće. Zahvaljujući Županiji!“, rekla je ravnateljica.

Župan je rekao da je u njegovu mandatu u OŠ Ljube Babića u Jastrebarskom i njezinih osam područnih škola uloženo preko 40 milijuna kuna. Govorio je i o gradnji nove škole u ovome gradu, naglasivši da se ona, od strane lokalne vlasti, politizira.

„Pozivam na dijalog utemeljen na argumentima, a ne politikanstvu!,“ rekao je Kožić te pozvao Jasku da se po uzoru na druge gradove uključi u sufinanciranje izgradnje škole.

Potrebe za izgradnjom novih škola na području Zagrebačke županije procjenjuju se na 470 milijuna kuna, a cijeli proračun Zagrebačke županije iznosi 380 milijuna kuna. Upravo zato se većina gradova uključuje u sufinanciranje gradnje škola sukladno svojim proračunskim mogućnostima. I sama ravnateljica je rekla kako je ovo škola za 21. stoljeće, a djeca npr. u obližnjim Klinča Selima nemaju sportsku dvoranu i tjelesni imaju među klupama. Škola u Jaski će se graditi i to za jednosmjesnku nastavu, na čemu se upravo radi, ali moramo biti solidarni s potrebama djece iz svih dijelova Zagrebačke županije, rečeno je prilikom obilaska gradilišta.

Kožić se osvrnuo da ga se s jedne strane proziva što ne gradi novu školu u Jaski, a kada se krene graditi dvorana u općini koja je do sada uopće nije imala onda ga se proziva da su novci spiskani na kapitalnu izgradnju umjesto da su se kupile radne bilježnice. „Dosta je politikanstva! Svi imamo isti cilj, a to su jednaki i kvalitetni uvjeti obrazovanja za svu našu djecu“, poručio je Kožić.