Prijava

Vaša prijava

Sjednica Skupštine Lovačkog saveza


„Korona kriza je poremetila koncepciju lovstva, a najviše su to osjetili oni koji se bave lovnim turizmom“, rekao je Marinko Šebečić, predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije na redovitoj sjednici Skupštine Saveza održanoj u Rugvici. Rekao je i da su sve planirane aktivnosti u sklopu Dana lovstva Zagrebačke županije odgođene.

Na sjednici je, uz ostalo, prihvaćena promjena Statuta Saveza, čime se, rekao je njegov predsjednik, otvara mogućnost za registraciju vlastite škole za izobrazbu kadrova u lovstvu. Naime, promjena Statuta omogućuje Lovačkom savezu Zagrebačke županije organizaciju i provođenje lovačkih ispita, ispita za lovočuvare i ocjenjivače trofeja divljači, kao i izobrazbu za druga lovnostrukovna zvanja.

U ime župana sjednici je prisustvovao pročelnik za poljoprivredu Zagrebačke županije Josip Kraljičković, a prisutan je bio i načelnik Rugvice, saborski zastupnik i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak.

Kraljičković je pozvao lovce da nastave s aktivnostima čuvanja i zaštite divljači i prostora. Pozvao ih je i da prate županijske natječaje na kojima mogu dobiti bespovratne potpore. Rekao je i da su sve lovačke udruge dobile u ovoj godini lovnogospodarsku osnovu.