Prijava

Vaša prijava

Kreću 45. Samoborske glazbene jeseni


Večeras u 20 sati svečano se otvaraju 45. Samoborske glazbene jeseni koncertom Zagrebačkih solista i violončelistice Monike Leskovar koji će izvoditi djela Bacha, Haydna i Beethovena u župnoj crkvi svete Anastazije u Samoboru.

Ove godine svijet slavi 250 godina rođenja Ludwiga van Beethovena, jednog od najvećih skladatelja glazbene povijesti. I Samoborska glazbena jesen se pridružuje proslavi ove velike obljetnice s nizom njegovih skladbi u programu Festivala.

Zbog pandemije COVID-19 i samoborski festival ove se godine u stvaranju programa okrenuo intenzivnije prema vlastitom okruženju i angažirao najvrsnije domaće glazbenike.

Tako će svi zainteresirani imati priliku čuti devet koncerata eminentnih glazbenika, a održat će se i dvodnevni natjecateljski program mladih glazbenika za Nagradu Ferdo Livadić.

Program 45. Samoborske glazbene jeseni potrajat će do 4. listopada, a cjelovit raspored koncerata potražite OVDJE

Ulaznice za koncerte 45. Samoborske glazbene jeseni mogu se kupiti na www.ulaznice.hr. Sve informacije o ulaznicama i drugim detaljima odvijanja festivalskog programa dostupne su OVDJE

Organizator Samoborske glazbene jeseni je Pučko otvoreno učilište Samobor, a pokrovitelji Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Grad Samobor i Hrvatsko društvo skladatelja.

Podsjećamo, Samoborska glazbena jesen nositelj je EFFE labela, kroz projekt EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe, koji je inicirala Europska udruga festivala.