Prijava

Vaša prijava

Nedjelja – izvješće o broju oboljelih do 10 h


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do nedjelje, 4.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 876 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 563 osobe, a 17 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 296 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 17 osoba (1 Grad Samobor, 1 Grad Sveta Nedelja, 3 Grad Zaprešić, 1 Grad Velika Gorica, 1 Grad Ivanić-Grad, 5 Grad Dugo Selo, 1 Općina Brdovec, 1 Općina Bistra, 1 Općina Križ, 1 Općina Rugvica, 1 Općina Preseka ).

Od 17 novooboljelih osoba 6 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je sa domom za starije na području Rugvice, dok je za 10 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 36 osoba.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.