Prijava

Vaša prijava

Dograđuje se OŠ Pušća


Kroz dvije godine, ovu i 2021., Županija će u kapitalne investicije u školstvu, njih ukupno 13, uložiti 140 milijuna kuna. Od ovoga iznosa 80 milijuna kuna su sredstva kredita, a ostatak vlastita sredstva Zagrebačke županije. Trenutno je u provedbi nekoliko projekata, među njima i dogradnja OŠ Pušća, koju je danas obišao župan Stjepan Kožić.

„U dogradnju i rekonstrukciju ove škole ulaže se gotovo 14 milijuna kuna. Dograđuje se sportska dvorana i gradi šest učionica, čime ćemo osigurati da škola dobije jednosmjensku nastavu, a time stvoriti i dodatnu kvalitetu obrazovanja“, rekao je župan.

Načelnica Pušće Anđela Cirkveni zahvalila je Županiji što prepoznaje potrebe ove općine. „Ponosni smo što će se dogradnjom škole omogućiti djeci jednosmjenski rad. I sama Općina ulaže u školstvo, pa smo tako osigurali produženi boravak u školi, osigurali novac za kupnju radnih bilježnica, a donijeli smo i odluku da će svih 245 učenika ubuduće imati besplatan doručak u školi“, rekla je načelnica Cirkveni.

Ravnatelj škole Arsen Šarunić zahvalio je Županiji na osiguranim financijskim sredstvima te Općini Pušća što je inicirala projekt dogradnje škole, u sklopu kojega će se sagraditi i novo vanjsko sportsko igralište.

Župan Kožić također je podsjetio da se, osim dogradnje, odnosno gradnje školskih objekata, značajna sredstva ulažu i u energetsku obnovu zgrada škola, trenutno njih četiri - u Velikoj Gorici, Vrbovcu, Ivanić-Gradu i Rakovom Potoku.

„Radi se o investicijama ukupne vrijednosti 62,5 milijuna kuna, od čega smo 27 milijuna dobili iz europskih fondova, a ostalo su sredstva proračuna Županije. Energetskim obnovama štedimo energiju, a onda štedimo i novac, kojega ulažemo u buduću gradnju školskih objekata. Također, Županija osim što skrbi o objektima koji su u njenoj nadležnosti i podiže standarde u obrazovanju, ujedno je i značajan investitor. Svi ovi projekti rezultirat će povećanom potrebom za radnom snagom, posebno u sektoru građevinarstva, što će u konačnici doprinijeti cjelokupnom razvoju gospodarstva na području Zagrebačke županije i šire“, rekao je župan, još jednom naglasivši da je opredjeljenje Županije ulagati u mlade.