Prijava

Vaša prijava

Zaprešić proslavio Dan grada


Grad Zaprešić proslavio je 25. rođendan. Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća gradonačelnik Željko Turk iznio je kraći presjek učinjenoga tijekom proteklih godina, rekavši da je Zaprešić grad iz kojega se ne odlazi, nego se u njega dolazi živjeti.

„U proteklih 25 godina utkano je puno ljubavi, znanja, veselja i suza da bismo bilo ono što danas jesmo – grad koji po svom ekonomskom razvoju spada u prvih deset gradova u RH, grad s konstantnim porastom stanovništva, grad u kojemu se ulaže u komunalnu infrastrukturu, prije svega ceste i pruge, grad u kojemu su za odvodnju i novi pročistač otpadnih voda potpisani prije neki dan ugovori od preko 550 milijuna kuna...“, pobrojao je Turk, dodavši da je Zaprešić spreman i za obnovu Novih dvora.

„Naš komunalni standard je jedan od naprednijih u RH, a danas smo i jedan od prometno najbolje povezanih gradova, s najmanjim gužvama, s južnom i sjevernom obilaznicom, s tri željezničke stanice u gradu...“, naglasio je Turk. Zahvalio je Zagrebačkoj županiji što je znala prepoznati potrebe Zaprešića, napose u obrazovanju i zdravstvu.

Župan Stjepan Kožić suradnju Županije i Zaprešića opisao je prijateljskom.  „Puno toga radimo zajedno, kroz infrastrukturu, gospodarstvo, poljoprivredu, a posebno, ono što stalno naglašavam, kroz gradnju škola i dvorana. Pomogli smo dogradnju škole Ljudevita Gaja i škole u Kupljenovu, a sufinanciramo i sportsku dvoranu uz školu Antuna Augustinčića“, obrativši se prisutnima rekao je župan. Posebno je istaknuo ulaganja u vodno-komunalnu infrastrukturu, rekavši da su na području Zagrebačke županije ugovoreni projekti vodoopskrbe i odvodnje u iznosu od 3 milijarde kuna, od kojih se veći dio njih već realizira.

Prisutna na svečanoj sjednici bila je i državna tajnica u MUP-u Irena Petrijevčanin Vuksanović, ujedno izaslanica potpredsjednika Vlade RH Davora Božinovića.

„Vlada RH će i dalje davati potporu županijama, gradovima i općinama u razvojno-socijalnim projektima i pomagati u što učinkovitijem povlačenju sredstava iz EU fondova“, rekla je Petrijevčanin Vuksanović.

Na svečanoj sjednici uručena su i javna priznanja. Godišnja nagrada Grada dodijeljena je potpredsjedniku Vlade RH i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću u znak zahvalnosti za doprinos u organizaciji i provođenju mjera zaštite u borbi protiv epidemije bolesti Covid-19, dok je nagradu za životno djelo, u znak zahvalnosti za doprinos na području vatrogastva, primio Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Grada Zaprešića i VZ Zagrebačke županije, ujedno i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice.