Prijava

Vaša prijava

Bedenica dobiva novu sportsku dvoranu vrijednu 18,7 milijuna kuna


Radovi na izgradnji nove sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Bedenica odvijaju se planiranom dinamikom. Investiciju vrijednu 18,7 milijuna kuna koju u cijelosti financira Zagrebačka županija danas je obišao župan Stjepan Kožić.

Prije tri godine ovdje smo izgradili prekrasnu novu školu, a uskoro s novom dvoranom, Bedenica, jedna od najmanjih općina u Zagrebačkoj županiji i Hrvatskoj bit će ogledni primjer brige za školstvo“, rekao je Kožić dodavši kako će bedenički školarci imati osigurane uvjete za nastavu tjelesnog te da će dvorana od velike koristi biti i lokalnim sportskim klubovima koji će dobiti prostor za treniranje.

Nova sportska dvorana bit će dvodijelna, ukupne površine 1510 metara kvadratnih i povezana sa postojećom zgradom škole. Završetak radova očekuje se u rujnu 2021. godine.

Zadovoljstvo što će napokon imati sportsku dvoranu sažeto je izrazio ravnatelj OŠ Bedenica Krunoslav Ujlaki. „Nova dvorana ostvarenje je naših snova!“, istaknuo je Ujlaki.

Ivan Bukovec, zamjenik načelnika Općine Bedenica istaknuo je kako se upisno područje u bedeničku osnovnu školu proširilo i na okolne općine te da broj školaraca iz godine u godinu raste. „Vjerujem da će se taj trend još više nastaviti izgradnjom nove dvorane“, istaknuo je Bukovec.  

Prilikom obilaska gradilišta Kožić se osvrnuo na kapitalne investicije u školstvu. „Kroz dvije godine, ovu i 2021., Županija će u kapitalne investicije u školstvu, njih ukupno 13, uložiti 140 milijuna kuna. Najveće među njima već se naveliko grade – nova škola u Luki, značajna dogradnja škole u Pušći te sportske dvorane u Bedenici i Klinča Selima. Kad k tome dodamo i preko 62 milijuna kuna vrijedne energetske obnove 4 škole onda je jasno vidljivo kako kapitalne investicije u školstvo na području županije nisu mrtvo slovo na papiru, već ozbiljni projekti koji se realiziraju i to u predviđenim rokovima“, naglasio je Kožić.