Prijava

Vaša prijava

Učimo od zadrugara – kako napraviti keramički ukras?


Keramika je najstariji način oblikovanja – od ukrasa do posuđa, svatko od nas u svom domu ima barem jedan keramički predmet. No, znate li kako nastaju predmeti od keramike? U zanimljivom videu pogledajte kako učenice Učeničke zadruge Ban iz Zaprešića izrađuju keramički suvenir svoga grada inspiriran detaljem s kapelice sv. Josipa u Novim dvorima.

Učenička zadruga Ban djeluje u sklopu Srednje škole Ban Josip Jelačić, jedna je od najmlađih učeničkih zadruga, a ima čak devet sekcija. Fotografije ipak govore više od riječi pa vas pozivamo da ih posjetite na Facebook stranici Učenička zadruga Ban.

Ovaj video nastavak je zanimljivih priča o tome što rade naši zadrugari pod mentorstvom svojih voditelja, a koje objavljujemo na županijskoj web-stranici, YouTube kanalu i Facebooku. Teme se razlikuju od izrade nakita, pečenja keramike i keksića do raznih rukotvorina – a mali kreativci možda i u vama probude želju da se okušate u izradi.

Inače, na području Zagrebačke županije u gotovo 40 učeničkih zadruga djeluje oko 3 tisuće zadrugara, a na ovakav način želimo promovirati njihov rad, trud i kreativnost.