Prijava

Vaša prijava

Ivanić-Grad neće ostati bez mikrolaboratorija


Reorganizacijom rada Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije (ZJZ) i preseljenjem PCR uređaja iz prostorija Zavoda u Ivanić-Gradu u prostorije Zavoda u Rakitju, za stanovnike Ivanić-Grada ništa se ne mijenja, niti taj grad ostaje bez mikrolaboratorija - poruka je s današnjega sastanka župana Stjepana Kožića s gradonačelnikom Ivanić-Grada Javorom Bojanom Lešom i ravnateljem ZJZ Zagrebačke županije Leo Šunjićem.

Dapače, preseljenjem dosad nedovoljno iskorištenog PCR uređaja u Rakitje, gdje u tamošnjim prostorijama Zavoda radi troje liječnika osposobljenih za rad ovim uređajem, stanovnici Zagrebačke županije koji će se testirati na koronavirus brže će dobiti nalaz. Naime, brisevi koji se uzimaju u gradovima županije uskoro će se analizirati upravo na spomenutom uređaju.

„Time se naš Zavod svrstava u mali broj zavoda u RH u kojima će se obavljati analiza briseva na koronavirus“, rekao je župan Kožić.

Ravnatelj Zavoda Leo Šunjić istaknuo je da se internom reorganizacijom rada ove zdravstvene ustanove stvaraju dodatni benefiti za stanovnike županije. „Mikrobiološki laboratorij u Ivanić-Gradu i dalje nastavlja s radom, kao i do sada. Građani neće ostati zakinuti ni za jednu razinu zaštite koja je u domeni Zavoda. U istom vremenu kao i do sada moći će se na analizu donijeti svi uzorci i brisevi“, rekao je Šunjić.