Prijava

Vaša prijava

Obrtnička komora Zagreb donirala zdravstvenim ustanovama oksigenatore


U sklopu humanitarne akcije „Obrtničko srce“, Obrtnička komora Zagreb donirala je po tri oksigenatora Specijalnoj bolnici „Gornja Bistra“ i Domu zdravlja Zagrebačke županije.

„U ovakvim vremenima, kao što je vrijeme koronavirusa, svi moramo biti zajedno i jedni druge pomagati. U našoj bolnici se liječe najbolesnija djeca u RH i ovi će nam uređaji izuzetno koristiti. Hvala obrtnicima i na drugim akcijama kojima pomažu našu bolnicu“, prilikom primopredaje uređaja rekao je Renato Mittermayer, ravnatelj SP Gornja Bistra. Pojasnio je i za što oksigenator služi.

„On koncentrira kisik iz čistoga zraka i omogućuje osobi kojoj je to potrebno pet litara kisika u minuti. Ljudi koji obole od korone, na žalost, u velikoj su potrebi za kisikom“, rekao je Mittermayer.

Na donaciji je zahvalio i Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije.

„Vrijeme blagostanja stvara loše ljude, a loša vremena dobre. Zahvaljujem dobrim ljudima što našu palijativnu službu, koja pokriva 320.000 stanovnika, možemo opskrbiti s ova tri aparata. Imamo tri palijativna tima i oksigenatori će nam dobro doći u terapiji najtežih bolesnika“, rekao je Bergman.

Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb, rekao je da su članovi 14 obrtničkih udruženja grada Zagreba i Zagrebačke županije osjetili potrebu pomoći sugrađanima, posebno djeci koja se liječe u Gornjoj Bistri.

„Obrtnici su uvijek tu, i kada je dobro i kada je loše. Mislim da se po tome možemo prepoznati. Daj Bože da ovaj aparat nikome neće trebati, ali ako zatreba tu je“, rekao je Šabić.

Donacijom svojih članova, Obrtnička komora Zagreb nabavila je ukupno 18 oksigenatora, od koji je šest poklonjeno zdravstvenim ustanovama Zagrebačke županije, a 12 zdravstvenim ustanovama grada Zagreba.