Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačkoj županiji do sada cjepivo primilo 1378 osoba


U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu danas je organizirano dobrovoljno cijepljenje za 62 djelatnika ove ustanove, a s ciljem senzibiliziranja javnosti o važnosti cijepljenja protiv koronavirusa, cjepivo je primio i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Inače, na području Zagrebačke županije stiglo je 2625 doza. Do sada je cjepivo primilo 896 korisnika domova za starije i nemoćne i djelatnika u socijalnoj skrbi te 482 zdravstvena djelatnika.

Komentirajući odaziv djelatnika Naftalana, ravnatelj Maričić je izjavio: „Danas se cijepilo 60 posto naših djelatnika, njih 20 posto već je prebolilo COVID-19, a u preostalih 20 posto su oni koji danas nisu dovoljno zdravi da bi primili cjepivo ili to ne žele, što je njihovo pravo“.

„Osobno vjerujem struci koja kaže da je cjepivo pouzdano, ali i da ćemo biti sigurni tek kada se 70 posto stanovnika procijepi. S obzirom da neki naši sugrađani imaju određenu skepsu prema cjepivu, odlučio sam se cijepiti i pokazati svojim primjerom da ćemo jedino ovako stati na kraj pandemiji. Svi imamo pravo odabrati, ja biram cijepljenje, a nadam se da će to napraviti i naši stanovnici i to u što većem broju,“ rekao je Kožić, osvrnuvši se na trenutnu epidemiološku situaciju u Zagrebačkoj županiji.

„Najveći dnevni broj novooboljelih, njih 450, zabilježili smo 12. prosinca prošle godine, jučer je ta brojka bila 227, a danas 22 s obzirom da se na blagdan nije testiralo. Naša dvotjedna incidencija je trenutno 483 i u značajnom je padu, uzmemo li u obzir da je znala dosezati i broju veću od 800, ali situacija je i dalje ozbiljna i podrazumijeva odgovornost svakog od nas“, rekao je Kožić te zaključio: „Poruka je jasna! Misli na druge – cijepi se!“

Inače, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 17599 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a izliječeno je njih 15632.

Današnji podaci o broju oboljelih dostupni su ovdje.