Prijava

Vaša prijava

U Dugom Selu s radom počela logopedska ambulanta poliklinike SUVAG


U ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije u Dugom Selu s radom je počela logopedska ambulanta poliklinike SUVAG.

„Zahvala županu Kožiću što je prepoznao našu polikliniku kao aktivnoga partnera u osiguravanju logopedskih usluga građanima Dugog Sela, u skladu s njihovim potrebama. Svi znamo koliko je suvremena rehabilitacija važna za kvalitetu života“, prigodom otvorenja ambulante rekla je ravnateljica SUVAG-a Katarina Pavičić Dokoza. Ova poliklinika, čiji je osnivač Grad Zagreb, slavi ove godine šest desetljeća svoga rada.

„Veliki broj djece i na dugoselskom području očekuje pomoć logopeda. Zahvaljujući dobroj suradnji sa SUVAG-om i Gradom Zagrebom u relativno kratkom roku smo dogovorili otvaranje ove ambulante. Sada u ispostavama našega Dom zdravlja imamo četiri ovakve ambulante. Postoji potreba i za otvaranjem novih i sigurno je da će se i to dogoditi“, rekao je župan Kožić. Dodao je da se na ovom primjeru pokazuje da administrativne granice s Gradom Zagrebom nisu problem kada se radi o kvalitetnim projektima od koristi za stanovništvo. U opremanje ambulante Županija je uložila 140.000 kuna.

Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja, podsjetio je da je Zagrebačka županija jedina županija u RH koja nema svoju opću bolnicu, ali i rekao da to, zbog položaja županije i blizine Zagreba, nije ni potrebno. 

„Unutar Doma zdravlja, kojemu je prioritet primarna zdravstvena zaštita, želimo razvijati i specijalističku konzilijarnu zdravstvenu zaštitu. Imamo ugovore sa zagrebačkim bolnicama i poliklinikama, među kojima je i SUVAG, i dovodimo specijaliste u sve naše ispostave kako bi svim stanovnicima županije osigurali jednaku dostupnost zdravstvene zaštite“, rekao je Bergman. Poručio je da logopedske ambulante u Dugom Selu ne bi bilo da nije bilo podrške Zagrebačke županije kao osnivača županijskoga Doma zdravlja i poliklinike SUVAG, čiji je osnivač Grad Zagreb.

„U sinergiji ljudi koji razumiju i žele riješiti problem vrlo brzo se nalazi rješenje“, rekao je.

Svečanosti otvorenja ambulante prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kratko poručivši, posluživši se riječima jezikoslovca i teologa Jurja Križanića, da je zadaća svakoga i na svakom mjestu sveopće dobro.

Govoreći o zdravstvu u županiji, župan Kožić je rekao da je Županija svjesna, posebno sada u pandemiji koronavirusa, koliko je bitno u njega ulagati.

„Bitno je imati kvalitetnu opremu, ali najbitniji je zdravstveni kadar. Stimuliramo specijaliste da dođu raditi u naš Dom zdravlja. Nudimo im subvencioniranje kamate stambenoga kredita ili troška podstanarstva, subvencioniranje dječjega vrtića, službeni automobil na raspolaganju 24 sata“, rekao je župan.