Prijava

Vaša prijava

Petak - izvješće o broju oboljelih do 10 h


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do petka, 19.2.2021. do 10:00 sati evidentirano je 19647 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 19288 osoba, a 70 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 289 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 32 osobe (gradovi – 1 Samobor, 1 Zaprešić, 4 Jastrebarsko, 8 Velika Gorica, 6 Ivanić-Grad, 1 Vrbovec, 2 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Žumberak, 5 Krašić, 2 Kloštar Ivanić, 1 Križ), a ozdravilo je 6 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima 1 razreda, a utvrđen je pozitivni nalaz kod jedne djelatnice  doma za starije i nemoćne osobe s područja Krašića.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.