Prijava

Vaša prijava

Gradečki mališani dobili novi vrtić


S radom je počeo dječji vrtić „Din-Don“ u Gradecu. Građen je europskim i novcem proračuna Općine. Vrijedan je 9,2 milijuna kuna, od čega na bespovratna europska sredstva, kroz Program ruralnog razvoja RH, otpada 7,4 milijuna. Zasad je u vrtiću, kojemu je danas bio prvi radni dan, smješteno osamdesetak mališana. Ukupan kapacitet je stotinjak djece - od jasličke do predškolske dobi.

Kraćoj svečanosti u prigodi službenog početka rada vrtića prisustvovao je župan Stjepan Kožić. Rekao je da je gradnja dječjih vrtića značajna demografska mjera, ali i mjera kojom se mladi ljudi žele zadržati u ruralnom području.

„Zagrebačka županija ulaže velike napore kako bi mladima stvorila uvjete za ostanak na selu. Upravo je općina Gradec ogledan primjer kontinuiranoga ulaganja Županije u razvoj ruralnih područja“, rekao je župan, istaknuvši pritom gradnju škole i sportske dvorane u Gradecu, investiciju od 31 milijun kuna, financiranu sredstvima Županije, kao i niz, obnovljenih društvenih i vatrogasnih domova, cesta itd.

S 400.000 kuna Županija je sufinancirala izradu projektne dokumentacija za vrtić „Din-Don“. Načelnica Gradeca Ljubica Ambrušec rekla je da će ovaj vrtić omogućiti mladim obiteljima standard dostojan 21. stoljeća.

„Vrtić smo gradili s ciljem razvoja naše općine, iz koje ne želimo trend iseljavanja, već ostanak i doseljavanje mladih obitelji“, rekla je načelnica Ambrušec, dodajući da je gradnja ovoga objekta pokazala da se zajedništvom Općine, Županije, nadležnih ministarstava, države i Europske unije može učiniti 'veliko dobro' za ruralni kraj. Zahvalila je Županiji na svekolikoj podršci u mnogobrojnim projektima Općine, koji su sufinancirani sredstvima Županije. 

Privremena ravnateljica vrtića Dunja Barušić naglasila je da je vrtić opremljen najsuvremenijom didaktičkom opremom, što je preduvjet uspješnog razvoja svakog polaznika vrtića.