Prijava

Vaša prijava

Tvornica aviodijelova u Jakovlju počinje s radom krajem godine


Do kraja godine biti će gotovi radovi na 33 milijuna eura vrijednom pogonu tvrtke FACC Solutions Croatia u kojem će se proizvoditi dijelovi za najpoznatije svjetske zrakoplove poput Airbusa, Boeinga i Bombardiera – rečeno je danas prilikom obilaska gradilišta u općini Jakovlje.

Investitor ovog projekta je austrijska tvrtka FACC koja u pogonu površine 12.000 m2 planira proizvoditi dijelove unutrašnjosti za putničke i privatne zrakoplove, koristeći najsuvremenije materijale te zaposliti 600 djelatnika.

Spomenuta tvrtka koja surađuje sa svjetskim liderima u zrakoplovnoj industriji kod traženja lokacije za novi, 14. pogon, ujedno najveći izvan Austrije, izabrala je upravo Jakovlje zbog dobre lokacije i prometne povezanosti.

 „Naše austrijsko sjedište udaljeno je svega četiri sata vožnje, a velika prednost su visoko obrazovani ljudi s ovog područja koji će generirati daljnji razvoj naše kompanije“, rekao je predsjednik uprave FACC Kurt Pieringer.

Da je ponosan da što je ovakva tvrtka izabrala upravo Zagrebačku županiju za razvoj svog poslovanja, a time i razvoj same Županije, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i dodao da županija već dvadesetak godina priprema poduzetničke zone kako bi dobila kvalitetne domaće i strane investitore.

„Danas možemo sa sigurnošću reći da se dva desetljeća stara strateška odluka o razvijanju poslovnih zona u Zagrebačkoj županiji pokazala ispravnom“ – naglasio je Kožić te nadodao da će zahvaljujući Županijskom projektu Regionalni centar kompetentnosti i ovoj tvrtki na raspolaganju biti stručan kadar.

Naime, Zagrebačka županija provodi 100 milijuna kuna vrijedan europski projekt koji ima za cilj izgraditi u 3 srednje škole nove laboratorije i specijalizirane učionice u kojima će srednjoškolci učiti radeći na suvremenim strojevima i spremni izlaziti na tržište rada.

Ponosna je i načelnica Jakovlja Sanja Borovec koja je izjavila „Danas svjedočimo najvećoj investiciji u povijesti općine Jakovlje.