Prijava

Vaša prijava

Poticajne mjere daju rezultate – zaposlen ginekolog u Dugom Selu, u Samobor stiže pedijatrica


Nakon šest krugova natječaja za zapošljavanje specijalista, dobre vijesti idu u Dugo Selo gdje je s radom započeo Tomislav Kulaš, specijalist ginekologije. U sklopu atraktivnih mjera koje je Zagrebačka županija osigurala za prijeko potrebne specijaliste, župan Stjepan Kožić novom je liječniku danas uručio ključeve automobila kojeg će imati na raspolaganju 24 sata dnevno.

U Hrvatskoj nedostaje gotovo 2000 liječnika, posebice specijalista stoga zahvaljujem doktoru Kulašu što je izabrao Dom zdravlja Zagrebačke županije“, rekao je župan Stjepan Kožić te najavio da već u svibnju stiže specijalistica pedijatrije u Samobor. 

„Naše poticajne mjere polako daju rezultate stoga vjerujem da ćemo vrlo skoro dobiti pedijatra u Vrbovcu te ginekologa u Ivanić-Gradu“, poručio je Kožić.

Osim novog automobila, Zagrebačka županija je za navedena četiri deficitarna radna mjesta osigurala subvencioniranje kamata na stambeni kredit ili trošak podstanarstva te sufinanciranje vrtića.

„Kako bi dugoročno riješila problem manjka liječnika Zagrebačka županija jedna je od rijetkih županija u Hrvatskoj koja financira specijalističko usavršavanje liječnika“, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Večeslav Bergman dodavši kako županija s 1,3 milijuna kuna financira 9 mladih liječnika na specijalizaciji, dok su za 16 specijalizacija sredstva osigurana iz europskih fondova.

„Zahvaljujem se Zagrebačkoj županiji na novom automobilu. To je jedna zaista poticajna mjera!“, rekao je doktor Tomislav Kulaš koji nakon devet i pol godina rada u KB Merkur te pet i pol godina rada u Specijalnoj bolnici Agram preuzima zdravstvenu skrb za oko 6500 pacijentica s dugoselskog područja.

Na pitanja što je s novom školom u Dugom Selu, župan Kožić istaknuo je kako gradnja nove osnovne škole kreće sljedeće godine za što su sredstva osigurana u projekcijama proračuna i to 15 milijuna kuna u 2022. godini, a 30 milijuna kuna u 2023. godini. „U tijeku je izrada projektne dokumentacije za školu koja će primiti 600 učenika u 20 razrednih odjeljenja čime će se rasteretiti postojeće dvije osnovne škole na dugoselskom području“, rekao je Kožić.