Prijava

Vaša prijava

Radovi na 883 milijuna kuna vrijednom projektu RVS Zagreb - Istok gotovi do kraja 2023.


Na području četiri grada i deset općina Zagrebačke županije u tijeku je provedba  883 milijuna vrijednog EU projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je obišao radove u okviru ovog projekta na vodoopskrbnom području Dugog Sela i to u Bjelovarskoj ulici u Lukarišću.

„U sklopu ovog projekta na vodoopskrbnom području Dugog Sela rekonstruirat će se 47,9 km cjevovoda, izgraditi 2 crpne stanice i 1,5 km novih cjevovoda te osigurati 963 kućnih priključaka. Ukupna vrijednost tih radova iznosi 108,8 milijuna kuna“ – rekao je prilikom obilaska župan Kožić naglasivši kako će projekt do kraja 2023. godine biti završen, a osim pitkom vodom za sve stanovnike 14 gradova i općina na istočnom dijelu županije rezultirat će i značajnim smanjenjem gubitak vode.

Na gubitak vode osvrnuo se i Tomislav Masten direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije pojasnivši kako državni prosjek iznosi oko 50 do 60 posto. „Do sada smo na području Dugog Sela u sklopu vodoopskrbe imali gubitke od oko 40 posto, a na razini cijele županije između 26 i 27 posto. Kada završimo ovaj projekt bit ćemo najbolji u Hrvatskoj“ – zaključio je Masten zahvalivši se stanovnicima svih 14 gradova i općina na strpljenju zbog obustave pitke vode i cesta koje su prokopane zbog radova. Sve ovo radimo kako bismo imali moderan vodoopskrbni sustav – poručio je Masten.

 

 


Ines Grdenić seniorska prvakinja Hrvatske