Prijava

Vaša prijava

Utorak - izvješće o broju oboljelih do 10 h


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, 27.4.2021. do 10:00 sati evidentirano je 26504 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 24544 osobe, a 73 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 1887 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 25 osoba (gradovi – 3 Samobor, 1 Sveta Nedelja, 1 Jastrebarsko, 6 Velika Gorica, 4 Dugo Selo, 1 Vrbovec, 2 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Brdovec, 1 Marija Gorica, 1 Pisarovina, 1 Kloštar Ivanić, 1 Brckovljani, 1 Rugvica, 1 Bedenica), a ozdravilo je 285 osoba.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

NOVO: Organizacija nastave u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija do kraja travnja ostaje ista. Tako će u tjednu od 26. do 30. travnja i dalje učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađati uživo (model A), dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu (model C). Praktična nastava i vježbe u srednjoškolskim ustanovama u istom vremenskom razdoblju odvijat će se uživo (model A).

Također, produžuju se nužne epidemiološke mjere za Zagrebačku županiju koje su bile na snazi od 12. travnja. Više o tome saznajte ovdje

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.