Prijava

Vaša prijava

Most preko Save povezat će Zaprešić i Svetu Nedelju


Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, i Tomislav Landeka, ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije potpisali su u Zaprešiću Sporazum o izradi Studije izvedivosti s analizom troškova i koristi za gradnju prometnice „Bestovje-most na Savi (Podsused) – Zaprešić“.

Radi se o novoj županijskoj cesti koja će mostom preko Save povezati Svetu Nedelju i Zaprešić te se nadovezati na buduću istočnu obilaznicu Zaprešića. Ukupna duljina buduće županijske ceste iznosit će oko 7700 metara. Osim mosta preko Save, denivelirat će se prijelaz preko željezničke pruge i sagraditi vijadukt prema Bestovju.

„Izgradnjom obilaznice skratit će se vrijeme putovanja između ova dva grada. Uz nju će se otvoriti i nove poslovne zone, a time i nova radna mjesta“, rekao je Landeka. Ministar Butković je rekao da će glavni projekt za gradnju ove prometnice biti izrađen do kraja 2021. i da će se ona graditi sredstvima europskih fondova. Za gradonačelnika Zaprešića Željka Turka nova prometnica znači i otvaranje nove poslovne zone u Novim dvorima.

„Njezinom izgradnjom stvaramo preduvjete daljnjega razvoja našega grada“, rekao je Turk. Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.