Prijava

Vaša prijava

Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana


U povodu Dana vatrogastva i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, upućujemo iskrene čestitke svim pripadnicama i pripadnicima profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi na području Zagrebačke županije i cijele Republike Hrvatske.

Razorni potresi i naknadna podrhtavanja, zajedno s pandemijom koronavirusa, pokazali su nam koliko je važno imati dobro organiziran sustav civilne zaštite na čelu sa stručnim i svestranim vatrogasnim postrojbama, a Zagrebačka županija itekako ima organiziran sustav.

Koliko je vatrogastvo značajno u Zagrebačkoj županiji nabolje svjedoči činjenica da je Županijska vatrogasna zajednica najbrojnija u Hrvatskoj s 21 tisućom vatrogasaca što uključuje profesionalce, dobrovoljce te mladež i djecu, a skoro svako mjesto ima svoje dobrovoljno vatrogasno društvo.

„Osim obavljanja svojih redovnih aktivnosti, naši vatrogasci dali su nemjerljiv doprinos u borbi protiv koronavirusa, a bili su prvi na terenu prilikom saniranja posljedica dva potresa koja su uzrokovala značajne štete na našem području. Dokazali su ponovno da naši stanovnici uvijek mogu računati na njih. I ne samo stanovnici Zagrebačke županije, nego bilo kojeg kraja Hrvatske koji je u potrebi, na čemu im se od srca zahvaljujem. Jedno je sigurno, podrška Zagrebačke županije vatrogascima neće izostati“, poručio je župan Stjepan Kožić u povodu Dana vatrogastva.

„Drage vatrogaskinje i vatrogasci, hvala vam na požrtvovnosti i svakodnevnoj hrabrosti prilikom obavljanja svog posla, iako je sasvim opravdano reći – svog životnog poziva“, poručuju iz Zagrebačke županije.