Prijava

Vaša prijava

Obnovljena Čerkezova ulica na području Vrbovca


Obnovljena je Čerkezova ulica u naselju Celine, na području Vrbovca. U duljini od 750 metara cesta je s dosadašnja četiri proširena na šest metara. Prije asfaltiranja, u sklopu projekta vodoopskrbe istočnoga dijela županije, u trupu ceste su izvedeni vodovodni priključci, a rekonstruirana je i odvodnja. U proširenje i asfaltiranje ceste Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije uložila je 800.000 kuna. Grad Vrbovec financirao je gradnju nogostupa.

„Nismo stali na Čerkezovoj ulici, asfaltirali smo i produžetak prometnice do raskrižja sa Zagrebačkom cestom u duljini 650 metara, u što smo uložili 350.000 kuna“, rekao je Tomislav Landeka, ravnatelj ŽUC-a. Od početka ove godine ŽUC je, u raznim dijelovima županije, preasfaltirao ukupno 34 dionice lokalnih i županijskih cesta. Ukupan ovogodišnji proračun ŽUC-a za obnovu cesta je 21,7 milijuna kuna. Župan Stjepan Kožić i ovom je prigodom podsjetio na nedostatno financiranje županijskih uprava za ceste.

Istaknuo je župan i gradnju Regionalnoga vodoopskrbnog sustava "Zagreb-istok", vrijednoga 883 milijuna kuna, koji će stanovnicima četiri grada i deset općina u istočnome dijelu županije omogućiti besplatne priključke na vodovodnu mrežu i sigurnu opskrbu pitkom vodom. Vodu će napokon dobiti i stanovnici dviju općina - Farkaševca i Preseke, gdje do sada nije bilo ni metra javne vodoopskrbne mreže.