Prijava

Vaša prijava

Četvrtak - izvješće o broju oboljelih do 10 h


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 13.5.2021. do 10:00 sati evidentirano je 29188 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 27829 osoba, a 74 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 1285 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 189 osoba (gradovi – 31 Samobor, 2 Sveta Nedjelja, 21 Zaprešić, 7 Jastrebarsko, 32 Velika Gorica, 5 Ivanić-Grad, 20 Dugo Selo, 11 Vrbovec, 19 Sveti Ivan Zelina, općine – 4 Brdovec, 4 Bistra, 2 Jakovlje, 1 Marija Gorica, 5 Pušća, 4 Klinča Sela, 1Stupnik, 5 Pisarovina, 1 Krašić, 3 Kravarsko, 2 Križ, 4 Brckovljani, 2 Rugvica, 2 Dubrava, 1 Rakovec), ozdravila je 271 osoba, a jedna je osoba preminula na području općine Križ 26. travnja 2021.*

Mjera samoizolacije izrečena je za 8 razrednih odjela.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

* Zagrebačka županija nema opću bolnicu već se gotovo svi pacijenti s područja županije, u slučaju potrebe, hospitaliziraju u jednoj od zagrebačkih bolnica. Temeljem podataka iz bolnica, svakodnevno se objavljuju podaci o broju hospitaliziranih i umrlih pacijenata za područje grada Zagreba, a u tim podacima sadržani su i oni koji se odnose na stanovnike Zagrebačke županije.

Podatke o umrlima koje svakodnevno objavljuje Zagrebačka županija dobiva od Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije dok oni te podatke dobivaju od obiteljskih liječnika i mrtvozornika.