Prijava

Vaša prijava

Škola i dvorana u Rugvici spojene hodnikom


Zgrada škole i zgrada dvorane u Rugvici povezane su novim hodnikom, tzv. „toplom vezom“, a investiciju vrijednu 2 milijuna kuna u cijelosti je financirala Zagrebačka županija.

„Možda iznosom nije velika investicija, ali je itekako važna za školarce pogotovo u zimskim mjesecima kada se ugrijani nakon tjelesnog trebaju vratiti u razred na nastavu“, rekao je župan Stjepan Kožić dodavši kako je u planu i uređenje tavanskog prostora kako bi se dobile dodatne učionice i proširila knjižnica.

Načelnik općine Mato Čičak istaknuo je kako je uz pomoć Zagrebačke županije na području općine realizirano niz projekata – od poduzetničke zone, preko društvenih domova do asfaltiranja cesta.

Upravo su u tijeku završni radovi u ulici Novo Svibje u Trsteniku Nartskom gdje se nakon postavljanja vodovodne mreže u sklopu projekta regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-Istok, asfaltira kolnik koji je ojačan i rekonstruiran kako bi mogao preuzeti pojačani teretni promet koji je na tu cestu preusmjeren radi rekonstrukcije nadvožnjaka preko autoceste.

Nakon škole, Kožić i Čičak obišli su gradilište novog vrtića u Jalševcu Nartskom kojeg Općina gradi uz pomoć EU fondova. Investicija je vrijedna gotovo 13 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi do jeseni ove godine. Novi vrtić, prema riječima načelnika vrtić će biti kapaciteta za 150-ero djece, čime se uz postojeći vrtić otvoren 2018. godine u istom naselju, kompletno pokrivaju potrebe za vrtićkim smještajem na području Rugvice.